Hirdetés

Pedofil bűncselekmény a Gazdagréti Szívárvány Óvodában: rendőrök lepték el az újbudai önkormányzat épületét, házkutatást tartottak

Nap Híre portré Nap Híre

Házkutatást tart a Budapesti Rendőr-főkapitányság Újbuda Önkormányzatánál, a nyomozás azt hivatott kideríteni, érkeztek-e olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik volt alkalmazottjával szemben zajló jelenlegi eljáráshoz köthetők - közölte a XI. kerületi önkormányzat az MTI-vel csütörtök délután.

Az önkormányzatnál a BRFK nyomozó főosztályának gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya tart házkutatást.

Közölték azt is, hogy a rendőrség számítógépeket és adathordozókat foglalt le.

Kiemelték: Újbuda Önkormányzata mindenben együttműködik a nyomozóhatóságokkal, és továbbra is biztosítja a transzparens tájékoztatást.

Sajtóinformációk szerint szexuális kényszerítés miatt folyik nyomozás egy újbudai óvodában pedagógiai asszisztensként alkalmazott férfi ellen, akit letartóztatott a bíróság. A Fővárosi Törvényszék szóvivője szombaton közölte, hogy a gyanúsítottat az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték.

Az önkormányzat szerdán tudatta: a Gazdagréti Szivárvány Óvodában történtek felderítése érdekében vizsgálóbiztos kinevezéséről döntött az önkormányzat képviselő-testülete, amely az eljárás idejére az óvoda vezetőjét felfüggesztette a munkavégzés alól.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés