Hirdetés

Undorító pedofil bűncselekmény a Gazdagréti Szivárvány Óvodában

Nap Híre portré Nap Híre

A bicskei gyermekotthon Novák Katalint megbuktató botránya után újabb rettenetes pedofil bűncselekményről érkezett hír.

Őrizetbe vették a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik dolgozóját szexuális kényszerítés bűntette miatt – tudta meg a 24.hu.

A portál szerint a férfi pedagógiai asszisztensként dolgozott az óvodában, és már ki is hallgatták gyanúsítottként. Ezt megerősítette a Budapesti Rendőr-főkapitányság is.

A BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság bejelentés alapján szexuális kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, amelyben egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki.  A férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészség felé – közölte a 24.hu-val a BRFK.

A Dél-Budai Tankerület Központ a lappal közölte: nem az ő fenntartásukban működik az intézmény.

Újbuda Önkormányzata péntek délután sajtóközleményt adott ki. Ebben azt írták, a kerület polgármestere azonnali belső vizsgálatot rendelt el azt követően, hogy névtelen feljelentés érkezett a XI. kerületi Rendőrkapitánysághoz a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik munkatársával kapcsolatban.

Az óvoda vezetése reggel levélben értesítette a szülőket a történtekről, és az érintett dolgozó azóta nem léphetett be az óvoda területére, nem találkozhatott a gyermekekkel. A hat éve ott dolgozó férfinek haladéktalanul megszüntették a munkaviszonyát. Hozzátették, korábban semmilyen panasz nem volt a pedagógiai asszisztensre, és az önkormányzat támogatja a BRFK munkáját, hogy mielőbb kiderüljön az igazság.

A 24.hu szerint az ügyészség már indítványozta a férfi letartóztatását, és a kényszerintézkedés elrendeléséről várhatóan már szombaton döntenek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés