Hirdetés

Rettenetes tűz pusztít Vas vármegyében: hajnal óta küzdenek a tűzoltók

Nap Híre portré Nap Híre

Tűz ütött ki egy műanyag hulladékot feldolgozó üzemben a Vas vármegyei Szemenye község határában, a 8-as főút mellett hétfőn hajnalban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

Azt írták, egy-másfél futballpálya területen ég a négy méter magasra felhalmozott és bálákba rendezett hulladék.

Hozzátették, hogy az esethez Szombathelyről, Sárvárról, Körmendről, Zalaegerszegről, Ajkáról, Keszthelyről, Vasvárról, Hosszúperesztegről és Kámról indítottak gépjárműfecskendőket, illetve különleges szereket; a beavatkozást a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Győrből még úton van az oltáshoz szükséges por-hab konténer. A tűzoltók egyelőre nem tudják megakadályozni a lángok továbbterjedését - ismertették.

Hajnali 3 óra után már kilenc vízsugárral oltották a tüzet, amely ötezer négyzetméteren égett.

A Zala vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor mérései nem mutattak ki a normálistól eltérő értékeket Kám településen, és égett szagot sem tapasztaltak. A következő méréseket Egervölgy településen fogják elvégezni - írta a katasztrófavédelem.

A naphire.hu nemrégiben arról is beszámolt, hogy a szomszédnak köszönhetően megmenekült egy gadányi család otthona. Mint írtuk, a szomszéd vette észre, hogy füst szivárog a tető alól és szikrák pattognak a kéményből. A férfi azonnal hívta a 112-es számot. A marcali hivatásos tűzoltók rövid idő alatt a helyszínre értek, megbontották a kéményt, megtisztították az izzó koromtól, majd eloltották a meggyulladt gerendát. 

(MTI) 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés