Hirdetés

Pusztító tűz ütött ki a bevásárlóközpontban, egy ember meghalt

Garai Kitti portré Garai Kitti

Brutális tűz volt egy Moszkva közelében található bevásárlóközpontban, a lángok mintegy hétezer négyzetméterre terjedtek ki, az épület teteje beomlott.

A lángok péntekre virradóra csaptak fel a Mega bevásárlóközpontban, a hatóságok a szándékos gyújtogatás lehetőségét is vizsgálják. Az értesülések szerint a katasztrófában legalább egy ember életét vesztette. 

A tűzeset okainak kiderítését a nagyobb bűncselekményeket vizsgáló orosz Nyomozó Bizottságra (SZK) bízták. A moszkvai regionális mentőszolgálatok vezetője szerint az okozhatta a tüzet, hogy a helyszíni javítási munkák során megsértették a biztonsági előírásokat.

A Mega számos nyugati kereskedelmi lánc üzletének adott otthont az ukrajnai háború előtt, köztük az egyik első IKEA áruháznak Moszkva környékén - írta az ATV.

A tűzesetről készült videófelvételek bejárták a világot: 

A Naphíre arról is beszámolt, hogy egy maglódi Auchan áruházban is felcsaptak a lángok nemrégiben. A tűzoltók kiérkezéséig a lángok kialudtak, ám az áruház füsttel telítődött, így az 512 vásárlónak és a 36 dolgozónak el kellett hagynia az épületet. A hatóságok a vásárlók és a dolgozók kimenekítése után alaposan átszellőztették az épületet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés