Hirdetés

Elképesztő csoda történt: kutyája mentette meg a biztos fagyhaláltól az eltűnt idős asszonyt

Nap Híre portré Nap Híre

A nő és a férje a kutyáikkal túrázni indult Maine államban, azonban letértek a kitaposott ösvényről és nagy baj történt.

A 82 éves John Helmstadter és a 72 éves Pamela Helmstadter október 13-án, vasárnap egy őszi sétára indultak kutyáikkal az alexanderi otthonuk közelében lévő erdős területen, amikor bekövetkezett a tragédia. A pár letért a kitaposott ösvényről, John pedig elesett. Nem tudott felkelni, nem volt velük a mobiltelefonjuk, hogy segítséget hívjanak - írja a Bors

A sűrű erdő útvesztőjében Pamela elment, hogy segítséget kérhessen, de útközben eltévedt. A házaspár megtalálására ezután keresőcsapatokat indítottak, miután egy aggódó szomszéd riasztotta a hatóságokat.

Négy éjszakát töltöttek az erdőben, ahol Pamela és John is kemény körülmények között találta maát. A Maine-i vadőrök és a felügyelő K9-esek megtalálták az eltűnt túrázókat alig több mint 1,5 kilométerre az otthonuktól.

A megpróbáltatásokat John sajnos nem élte túl, neki már csak a holttestét találták meg. Azonban a felesége csodával határos módon még életben volt, azonban súlyos fagyász sérüléseket szenvedett. A kutyája végig ott volt mellette, ami miatt azt a következtetést vonták le a mentők, hogy az állat tarthatta melegen a nőt a hideg időben.

A 72 éves nőt megfigyelésre kórházba szállították, később a hatóságoknak azt mondta, hogy már feladta a reményt, hogy életben találják, amíg csütörtökön meg nem hallotta, hogy a Warden Service repülőgépe ötször körözött a feje felett. Pamela a hírek szerint most lábadozik a traumatikus esetből.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés