Hirdetés

Több mint ezren gyűltek össze a Belügyminisztérium előtt, a tanárok státusztörvénye ellen tüntetnek

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A mai napra több hazai városban szerveztek tüntetést.

A beszámolók szerint 1500 tüntető gyúlt össze valamivel délután 5 óra után a budapesti József Attila utcában, a Belügyminisztérium épülete előtt, ahol ismételten a tanárok státusztörvénye ellen tüntetnek.

A 24.hu írása szerint ma összesen 15 hazai városban szerveztek tüntetést. A „Levegőt” elnevezésű eseményt a „noÁr” és a Tanítanék Mozgalom szervezi, mert szerintük a státusztörvény nem a közoktatás minőségének javításáról, hanem a kicsinyes bosszúról szól. A fővároson kívül Sopronban, Pécsen, Szegeden, Debrecenben, Miskolcon, Szentesen, Egerben, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben, Nagykanizsán, Dunaújvárosban, Szekszárdon és Balassagyarmaton szerveztek demonstrációt.

Az egyelőre nem tisztázott, hogy mit terveznek a tüntetés során, de mint a lap írja, nem lenne meglepő, ha ismét a Budai Várban végződne az este, ahogy a már korábban is történt. Ahogy arról a Nap Híre is beszámolt, korábban a rendőrök könnygázt vetettek be, sőt gumibotot is használtak a tüntetőkkel szemben. A helyszínen már nagy a rendőri készültség, de a tünteték még kevesen vannak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés