Hirdetés

Október 23. - a fővárosban a tanárokért tüntetnek, a miniszterelnök pedig Zalaegerszegen mond beszédet

Garai Kitti portré Garai Kitti

A tanárok és a diákok most nem ünnepi műsorral készültek a megemlékezésre, hanem tüntetéssel. Mindeközben Orbán Viktor Zalaegerszegre utazik, ahol ünnepi beszédet mond az '56-os forradalom és szabadságharc emlékére.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár korábban azt nyilatkozta, hogy minden körülmény biztosított az október 23-i nemzeti ünnep megemlékezéseinek lebonyolításához, a központi események Budapesten és Zalaegerszegen lesznek. Közölte azt is: 

Orbán Viktor miniszterelnök idén rendhagyó módon Zalaegerszegen, a Mindszenty József életét bemutató Mindszentyneum - Mindszenty József Látogatóközpont új épületének átadó ünnepségén mond beszédet. 

Mindeközben pedig a fővárosban és Zalaegerszegen is demonstrációt szerveznek. Budapesten "Szolidaritási tüntetés a tanárainkért" címmel szervezett megmozdulást az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. A tervek szerint 16 órakör gyülekezik majd a tömeg a Kálvin téren, majd a Vámház körút-Fővám tér-Szabadság híd-Műegyetem rakpart útvonalon haladnak majd. A rakparton beszédek és koncertek is lesznek - adta hírül az Index.

A lap beszámolt arról is, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke is tüntetésre hívta a magyar embereket. "Utcára, magyar! Találkozzunk délután a tüntetésen, álljunk ki együtt a tanárokért!" - írta legutóbbi posztjában a politikus. 

A Momentum Mozgalom pedig Zalaegerszegre szervezett tüntetést akkora, amikor Orbán Viktor a városba érkezik. A rendőrség nem engedélyezte a demonstrációt, ezért közölték: "A Momentum zalaegerszegi szervezete ezért sürgős tüntetést jelentett be a rendőrség elutasító határozata után, így várunk mindenkit, pedagógusokat, diákokat, rezsikárusoltakat, civileket, hogy tartsanak velünk." 

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés