Hirdetés

Kiderült Trump trükkje, ezért temette volt feleségét a golfklubjába

Morvay Péter portré Morvay Péter

Donald Trumpot azzal vádolják, hogy adómentesség miatt választotta golfklubját első felesége sírhelyének.

Meglepetést keltett néhány hete, hogy a volt elnök a bedminsteri golfklubjában temette első feleségét Ivanát. Egy pénzügyi szakértő szerint azonban nem kegyeleti okok, hanem nagyon is konkrét gazdasági cél miatt döntött így Trump, hanem azért, hogy kihasználja az adókedvezményt.

New Jerseyben ugyanis a temetők mentesülnek a jövedelem-, vagyon- és forgalmi adó alól.

Ráadásul a szövetségi államban, ahol a golfklub található, nincs szabály arra, hogy hány sírhelytől számít egy terület temetőnek.

Trump először 2007-ben jelentette be, hogy családi temetőt tervez Bedminsterben. Az exelnök azt is kijelentette, hogy egy napon ő is Bedminsterben szeretne nyugodni, bár erről azóta nem beszélt többet. 

A volt elnök kedveli az adóoptimalizálást, a golfklub már most is adókedvezményben részesül, mint mezőgazdasági terület, mert a birtok egy része mulcsot termel a kertészet számára. 

Mint arról beszámoltunk, Ivana Trumpot július 14-én találták holtan otthonában, miután leesett a lépcsőn. Az egykori cseh modell 73 éves volt. Ivana végső nyughelyét egy virágkoszorúval és egy fényes gránitkővel jelölték meg, amelyre nevét és a születési illetve a halálozási dátumokat vésték.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés