Hirdetés

Lavina sodort el egy magyar vízimentőt az Egyesült Államokban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A magyar férfi életét már nem lehetett megmenteni.

Vasárnap délután a Colorado állambeli Aspen közelében, a Highland Peak nevű hegycsúcsnál szörnyű tragédia történt, ugyanis egy lavina három sízőt sodort el, egyikük egy 55 éves magyar férfi volt. A beszámolók szerint a mentőegységek további hócsuszamlástól tartottak, így jó ideig nem tudtak a bajbajutottak segítségére sietni.

Háromból ét síelőnek sikerült önerőből kiszabadulnia a hó alól, azonban a magyar vízimentőnek nem. Őt először a kiszabadult síelők egyike találta meg, akkor már eszméletlen állapotban volt és nem lélegzett. Megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A helyszínre érkező hegyimentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani - írja az Index.

Ő a föld felett lebegett, és igen jó ember volt, egy nagy gyerek, akit csak szeretni lehet, lehetett… Tragikus hirtelenséggel elhunyt a barátom, vízimentőtársam

- írta Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke egy Facebook-bejegyzésben.

A helyi seriffkapitányság beszámolója szerint mindhárom síelőt felkészítették arra, mit kell tenni hegyomlás esetén, és felszerelésük is volt egy lehetséges vészhelyzet esetére. A térségben vasárnap mérsékelt fokozatú lavinaveszély volt érvényben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés