Hirdetés

Drámai mentésről számoltak be a magyarok Törökországból - videó

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy hétfőn a Naphíre is beszámolt, hajnali 03:17 perckor erős, 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíria északi részét, amelyben lakóépületek százai omlottak össze. Az utórengések is fokozták a pusztítást, ezek között volt, amelyik elérte a 6,6-es fokozatot.

Időközben a katasztrófa helyszínére megérkeztek a magyar Hunor mentőcsapat szakemberei is, akik egyből nekiláttak a munkának. Szerda délelőtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról számolt be, hogy már 12 túlélőt kimentett a magyar csapat, ami hivatásos tűzoltókból áll, illetve hét halottra is bukkantak. A megmentett emberek száma azóta pedig tovább emelkedett.

A helyszínről tudósít Novák András, az ATV riportere is, akinek ismét sikerült a mentőcsapat több tagjával is beszélnie. Elmondták, hogy csütörtökig 27 túlélőt és több tucat holttestet találtak a romok között Hatay tartományban. Ráadásul egy idős nagymamát is sikerült kimenteniük a romok alól.

Törökországban van még a Baptista Szeretetszolgálat is, és közzé is tettek egy videót a mentésről, ahog kiemelték az asszonyt a romok alól. A mentőcsapat egyik tagja úgy fogalmazott, hogy nagyon fáradtak, ugyanakkor büszkék is arra, hogy több embert sikerült már megmenteniük, ami energiát ad nekik ahhoz, hogy tovább folytassák az életmentő munkát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés