Hirdetés

Drámai bejelentkezés Törökországból - a magyar mentőcsapat megmentette egy kislány életét

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy hétfőn a Naphíre is beszámolt, hajnali 03:17 perckor erős, 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország déli részét és Szíria északi részét, amelyben lakóépületek százai omlottak össze. Az utórengések is fokozták a pusztítást, ezek között volt, amelyik elérte a 6,6-es fokozatot.

Időközben a katasztrófa helyszínére megérkeztek a magyar Hunor mentőcsapat szakemberei is, akik egyből nekiláttak a munkának. Szerda délelőtt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról számolt be, hogy már 12 túlélőt kimentett a magyar csapat, ami hivatásos tűzoltókból áll, illetve hét halottra is bukkantak.

Mukics Dániel hozzátette, egyedül a magyar csapat az, amelyik 0–24-ben, tehát megállás nélkül dolgozik, három helyszínen egyszerre, az összes többi mentőcsapat leáll éjszakára.

Már az ATV riportere, Novák András is a helyszínen van, aki Pavelcze László vészhelyzet kezelési igazgatóval készített egy rövid interjút, aki elmondta, hogy sikeresen kimentettek a romok alól egy kislányt, akiért több mint 10 órán keresztül küzdöttek annak ellenére is, hogy utasításba kapták, hogy hagyják ott a helyszínt, ráadásul nem volt meg minden felszerelésük sem. De a nehézségek ellenére a közös munkának és a kitartásnak hála mégis sikerrel jártak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés