Hirdetés

"Szinte kiabáltam, hogy ébredj fel" - Leírhatatlan fájdalom Török Ádám özvegyének szavaiban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ahogy a Naphíre is megírta, 75 éves korában váratlanul elhunyt Török Ádám, a magyar magyar progresszív-blues-rock egyik legfontosabb formációja, a Mini alapítója és frontembere. Halálhírét fia, Török Dániel jelentette be Facebook-oldalán.

A zenész özvegyét nemrég a Blikknek sikerült utolérnie, aki felidézte az utolsó pillanatokat és a tragédia utáni érzéseit. Mint mondta, még keresi a szavakat és a kapaszkodót az életben. "Látom magam előtt Ádám arcát, ahogy rám mosolyog. Néhány órája történt, de olyan, mintha egy másik világban éltük volna át a pillanatot" - mondta megtörten az asszony.

Hétfő este azt mondta nekem: milyen jó, hogy mi vagyunk egymásnak, s hogy ilyen harmóniában, boldogságban tudunk élni. Aztán megcsókoltuk egymást. Éjszaka arra ébredtem, hogy valamilyen furcsa, hörgő hangot hallok. Nem tudom miért, de azonnal rossz érzés fogott el

- elevenítette fel a történteket, majd hozzátette: egyből odaugrott Ádámhoz, szólítgatta, simogatta, szinte kiabált, hogy ébredjen fel, de már nem mozdult meg. Ezt követően riasztotta a mentőket, akik mondták, mint kell csinálnia, amíg megérkezika kocsi. Húsz percen keresztül próbálta újraéleszteni a férjét, majd a mentősök újabb húsz percen keresztül küzdöttek az életéért.

Ádám a karjaim között halt meg. Egyszer azt mondta nekem, majd így, álmában szeretne elmenni. Olyan nyugodt volt az arca, soha nem fogom elfelejteni. Reggel óta csörög a telefonom, meglett férfiak sírnak és búcsúztatják Török Ádámot

- nyilatkozta a gyászoló feleség a lapnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés