Hirdetés

Válása után az összes befektetését is elveszítette a sportlegenda

Morvay Péter portré Morvay Péter

Mint arról beszámoltunk, elválik az amerikai álompár Tom Bradyt és Gisele Bundchen. Most újabb csapás érte, teljes megtakarított vagyonukat elveszíthetik a Bitcoin-piac összeomlásán.

Nagyon rossz passzban van az NFL sztárja, Tom Brady, akinek a válásán és a rosszul sikerült szezonkezdet után most azzal is szembe kell néznie, hogy volt párjával, Gisele Bundchennel együtt indított befektetésük teljesen lenullázódott a kriptovaluták mélyrepülése miatt.

Brady és Bundchen tavaly kötöttek egy tőkeügyletet az FTX kriptotőzsdei céggel. Az FTX piaci értéke azonban a héten 70 százalékkal zuhant.

A pánikban 72 óra alatt több mint 6 milliárd dollárt vontak ki a cégből,

azonban a vállalat tőkéje elfogyott, miután a kriptovaluták mélyrepülésbe kezdtek, beleértve természetesen a zuhanó bitcoint is.

A sztárpár tavaly lett a most csődbe jutott kriptotőzsde márkanagykövete
A sztárpár tavaly lett a most csődbe jutott kriptotőzsde márkanagykövete

Az ex-pár tavaly tőkerészesedést szerzett a vállalatban, Brady-t márkanagykövetként, Bundchen-t pedig környezetvédelmi és társadalmi kezdeményezésekkel foglalkozó tanácsadóként jelentették be.

„Hihetetlenül izgalmas időszak ez a kriptovilágban, Sam és a forradalmi FTX csapata végtelen lehetőségeket kínál a növekedésre” – mondta Brady akkoriban egy sajtóközleményben.

Brady-ék nettó vagyonát 650 millió dollárra becsülik a CelebrityNetWorth.com szerint.

Még a befektetőknél is rosszabbul járt az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried, aki a Bloomberg szerint egyik napról a másikra 14,6 milliárd dollárt - nettó vagyonának 94 százalékát - veszítette el. 

Mint arról beszámoltunk, a Bitcoin árfolyama a héten 21 százalékkal zuhant, míg legnagyobb riválisa, az Ethereum is közel 18 százalékot veszített egyetlen nap alatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés