Hirdetés

Több tízezer autót hívott vissza a Tesla, baj van a tolatókamerákkal

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Tesla nagyjából 27 000 Cybertruckot hív vissza, mert a tolatókamera hibája miatt késik a műszerfalon megjelenő kép, ami növeli a balesetveszélyt.

A National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) bejelentése szerint a tolatókamera kijelzője akár 8 másodpercig is üres lehet, amikor a Cybertruckot hátramenetbe kapcsolják, és ez jóval meghaladja az amerikai szövetségi biztonsági előírások által megkövetelt 2 másodpercet - írja a CNN. 

A Tesla kiadott egy ingyenes, vezeték nélküli szoftverfrissítést a probléma megoldására. Az NHTSA ugyanakkor megjegyezte, hogy a sofőrök hátramenetben is tudják vezetni a Cybertruckot, ha „válluk felett hátranéznek és használják a tükröket”.

Mint ismert, a Cybertruck tavaly jelent meg, de már ez volt az ötödik járművisszahívás. Áprilisban amiatt hívták vissza a járműveket, mert a gázpedálokat javítani kellett, júniusban pedig az ablaktörlőkkel és a külső kárpitokkal voltak problémák

A Tesla ezen a héten jelentette be, hogy idén először nőttek az eladásai, bár azok még mindig elmaradnak a 2023-as év azonos időszakától. 

A vállalat a harmadik negyedévben világszerte közel 463 000 járművet szállított ki, ami 6%-kal több, mint az egy évvel ezelőtti értékesítési adat, és 4%-kal több, mint az idei második negyedévben leszállított járművek száma.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés