Hirdetés

Nem sokon múlt a tragédia: tigristámadás volt Bács-Kiskun megyében

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Szibériai tigris támadt rá egy 65 éves férfire egy magán állatkertben, miután a férfi Felsőlajoson bemászott az állathoz.

Nem mindennapi esethez riasztották csütörtökön a kecskeméti mentősöket: egy bács-kiskun megyei magán állatkertben, Felsőlajoson egy 65 év körüli férfi átmászott a korláton és kezét a rácsok között átdugva szeretett volna megsimogatni egy 220 kilós szibériai tigrist.

A meglepett szibériai tigris játéknak vélte a közeledést, így szerencsére csak kisebb erővel harapott a férfi karjába, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a kalandot - közölte Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A mentősök perceken belül a helyszínre értek és ellátták a férfi sebeit, majd stabil állapotban szállíthatták kórházba.

A 24.hu-nak a park igazgatója azt mondta, hogy amikor meghallották, hogy segítségért kiált, azonnal odarohantak kollégáival és elkergették a szibériai tigrist. 

"A férfi több mint tíz percig ült a földön a történtek után, de nem tudta megmondani, miért mászott be az állathoz. Az volt a szerencse, hogy egy vastagabb pufajkás kabát volt rajta, és a szibériai tigris csak megfogta a kezét. Úgy tudom, könnyű sérüléssel vitték kórházba a mentők” 

– közölte a 24.hu-val Tóth Tibor, a Felsőlajoson üzemelő park igazgatója. A rendőrség az esettel kapcsolatban közölte, hogy az állatkert nem hibázott, így nem indítanak eljárást. 

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés