Hirdetés

Brutális, ami a The Voice győztesével történt, mellkaslövés érte a szupersztárt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Súlyos állapotban van a The Voice franciaországi szériájának egyik győztese, miután mellkason lőtték.

A hatóságok szerint Kendji Girac élete már nincs veszélyben.

A rendőrséget helyi idő szerint körülbelül 05:30-kor hívták egy kempingtáborba Biscarrosse-ban, Bordeaux-tól mintegy 50 km-re - írja a BBC.

A francia média arról számolt be, hogy a nyomozókkal folytatott első megbeszélések során a férfi azt állította, hogy magát lőtte meg, és az incidenst a régiségboltban vásárolt lőfegyverrel való helytelen bánásmódjával hozta összefüggésbe.

A lövöldözést követően egy bordeaux-i kórházba szállították.

Egy, a nyomozáshoz közel álló forrás az AFP sajtóügynökségnek elmondta, hogy a rendőrség a nyomozás során semmit sem zárt ki.

A 27 éves Kendji Girac, akinek a Kendji Maille művésznévre hallgat, és egy katalán roma közösségben  nőtt fel, már több napja Biscarosse-ban tartózkodott. A lövöldözés egy kempingtábor fogadóterének közelében történt - jelentette az AFP hírügynökség.

Kendji Girac először 2013-ban vált ismertté, miután feldolgozta a kongói-francia rapper, Gims egyik dalát. A következő évben megnyerte a The Voice France című műsort. Eddig öt stúdióalbumot adott ki, legutóbb 2022-ben a L'École de la Vie (Az élet iskolája) címűt.

A Color Gitano és az Andalouse című slágerei több százmilliós nézettséggel rendelkeznek a YouTube-on.

Franciaországban mintegy félmillió ember alkotja a cigány közösséget. Sokan az ország délnyugati részén élnek, ahol Girac is nevelkedett. A franciaországi roma közösség sok tagjához hasonlóan Girac is spanyol-katalán gyökerekkel rendelkezik, és több dala is spanyolul szól.

De Girac népszerűsége jóval túlmutat saját közösségén. Jóképűségével, modern cigány és rumba popzenéjével és tiszta imidzsével a francia cigány közösség "plakátfiújává" vált.

A hírre reagálva Cyril Hanouna francia televíziós műsorvezető így nyilatkozott: "Mindannyian megdöbbentünk. Szeretjük őt, nagyszerű srác, hihetetlenül kedves, mindig mosolyog, mindig kész segíteni".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés