Hirdetés

Döbbenetes számok rántják a Tesla bizniszét

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Kiderült, hogy egy év alatt hányan haltak meg az autó önvezető rendszere miatt.

Hazánkban is egyre gyakrabban találkozhatunk az utakon Tesla autókkal, azonban az Egyesült Államokban még elterjedtebbek ezek a járművel. Egy friss statisztikából pedig az is kiderült, hogy az önvezető rendszerre visszavezethető balesetek száma is meredeken nő. Az Egyesült Államokban már 736 karambolnál és 17 halálos áldozatnál tartanak.

A Szeretlek Magyarország arról számolt be, hogy az elmúlt három évben 17 ember halt meg olyan közúti balesetekben, amelyekért a Tesla autók önvezető rendszere, az Autopilot, és annak egy továbbfejlesztett változata, a Full-Self Driving lehet a felelős.

A 17 haláleset közül négyszer motoros volt az áldozat, egy alkalommal pedig egy mentőautóval ütközött az önvezető Tesla.

A baleseti jelentések nem jelentik azt, hogy megkérdőjelezik a technológia létjogosultságát, de emlékeztetett arra, hogy minden automata segítő rendszerhez elengedhetetlen az ember ellenőrzése. A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy jelenleg a törvények szerint mindig az ember felelős járműve működéséért.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés