Hirdetés

Súlyos döntés a magyar Tescónál, megszületett a megállapodás

Nap Híre portré Nap Híre

Az áruházlánc megemeli a dolgozói bérét és a cafeteriát is.

Tesco
Tesco

Mintegy 5,6 milliárd forintot fektet az áruházakban és logisztikai központokban dolgozó munkatársai bérébe a Tesco, így a tavalyi bérmegállapodáshoz képest átlag 12,5 százalékkal emelkedik március 1-jétől. Ezen felül további 4,4 milliárd forint értékű dolgozói juttatási csomagot biztosít a cég.

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy márciustól 360 000 forintra emelkedik a Tescónál az alapbér - írja a HR Portál. Az elérhető maximális jövedelem így az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, cafeteriával, vásárlási kedvezménnyel és lokációs pótlékkal maximum bruttó 503 100 forint, míg lokációs pótlék nélkül bruttó 463 100 forint körül alakul. 

A juttatási rendszer díjazza a jubiláló munkatársakat, babacsomag kuponnal köszönti a friss szülőket, beiskolázási támogatást és extra szabadnapot nyújt az iskolások szüleinek, karácsonyi utalványt ad, ingyenes képzéseket és vásárlási kedvezményt biztosít, továbbá az ingyenesen igénybe vehető Munkavállalói Támogatóprogram keretében életvezetési, pénzügyi és jogi kérdésekben segíti a munkatársakat és családtagjaikat.

Mindezek mellett családbarát intézkedései keretében extra fizetett távollétet tesz lehetővé az édesapák, az örökbefogadást tervezők, a jövőbeli nevelőszülők vagy a fogantatási eljárásban részt vevők számára. Tavaly ősztől a 35 év alatti munkatársaknak is 25 nap szabadságot biztosít, a súlyos betegség miatti távollétről visszatérőknek pedig lehetőséget ad, hogy az első négy hétben a szerződéses munkaidő felében dolgozzanak teljes munkabérért, míg az áruházlánc Tesco Angyal Alapítványa évente több száz rászoruló munkatárs számára nyújt összesen több tízmillió forintos anyagi segítséget.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés