Hirdetés

Elszabadult a pokol Izraelben

Virág Sára portré Virág Sára

Terrortámadás történt az izraeli Asdód város közelében. Egy gázai palesztin férfi kezdett lövöldözni, amelynek következtében egy rendőr meghalt, többen pedig megsérültek. 

Egy izraeli rendőr belehalt a sérüléseibe, miután meglőtték. Az egyenruhás a Samson Assuta Ashdod Egyetemi Kórházba való szállítás közben vesztette életét, miután egy terrortámadás következtében lőtt sebet kapott. Az Asdód közeli négyes főút közelében történt lövöldözésben négy másik ember is megsérült – jelentette a kórház kedden. Az áldozat a hírek szerint a 33 éves Adir Kadosh volt. 

A hadsereg szerint a terrortámadást egy gázai palesztin férfi követte el, aki még a háború előtt érkezett Izraelbe, és azóta az országban maradt. Az autópályát mezítláb közelítette meg – tették hozzá. Miután elért az autópályához, lövöldözni kezdett, egy rendőrt halálosan megsebesítve. Négy civilt is eltalált azelőtt, hogy egy másik civil likvdálta volna – írja a Jeruselem Post

11:06-kor a 4-es főúton, a Yavne csomópont és a Nir Galim csomópont közelében lövések dördültek fel. Az MDA helyszínre érkező csapatai egy kritikus állapotban lévő 30 éves férfit evakuáltak Yavne-ból, és egy 42 éves férfit szállítottak az ashdodi Assuta kórházba. Nem sokkal később két másik sérültek szállítottak kórházba az érintett területről. 

"Nagy erővel érkeztünk a helyszínre, ahol azt láttuk, hogy egy harmincas éveiben járó férfi lőtt sebekkel fekszik az utcán. Nem volt pulzusa és nem is lélegzett. Ekkor megkezdtük az újraélesztést,ezután pedig gyorsan beraktuk a mentőbe, hogy kórházba vigyük, mert kritikus volt az állapota" – jelentette az egyik mentős a helyszínről. A 4-es úton történt lövöldözés a negyedik halálos terrortámadás Izraelben az elmúlt két hétben. A támadás egyik szemtanúja arról számolt be, hogy ő már csak azt látta, ahogy a támadó golyókat szór minden irányba. 

A történtek miatt Itamár Bengvír nemzetbiztonsági miniszter is a helyszínre érkezett. „Olyan reformot vezettünk be, amely újra és újra bizonyította sikerességét. A civilek számtalan életet megmentettek már annak köszönhetően, hogy fel voltak fegyverezve” – mondta a miniszter az általa bevezetett változtatásokra utalva, amelyek megkönnyítik a civileknek a fegyverviselési engedély megszerzését.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés