Hirdetés

Bepánikolt a terrorista, taxival rohant a rendőrségre

Morvay Péter portré Morvay Péter

Feladta magát a palesztin merénylő, aki Jeruzsálemben lövöldözött

Hivatkozás másolása

Csak addig volt bátor a palesztin terrorista, amíg védtelen civilekre tüzelt, az izraeli rendőrökkel szemben már nem mert kiállni.

A hétvégén súlyos merénylet történt a hétvégén Jeruzsálemben, az ikonikus Nyugati-fal közelében. A támadó egy buszon nyolc embert lőtt meg, köztük egy terhes nőt, aki súlyosan megsérült és a kórházban sürgősségi császármetszésen esett át. 

A baba állapota a jelentések szerint súlyos, de stabil.

Az izraeli hatóságok nagy erőkkel keresték a tettest, akit a kamerafelvételek alapján be tudtak azonosítani. Körbe zárták a feltételezett tartózkodási helyeit, de a letartóztatás elől menekülve a terrorista végül feladta magát.

A fegyveres merénylő tartott attól, hogy ha a hatóságok beazonosítják, akkor tüzet nyitnak rá, ezért egy taxiba ült, hogy a rendőrségre vitesse magát. A mit sem sejtő sofőr mögött behúzódva eljutott a rendőrőrsre, ahol megadta magát. A fegyverét a taxiban hagyta, így a sofőr is csak erről tudta meg, hogy ki is volt az utasa. Mint elmondta, nem gyanakodott ara, hogy valójában egy fegyveres terroristát szállít.

„Nem tűnt nyugtalannak, még számlát is kért a végén”.

A rendőrség átkutatta a taxit, ahol a lőfegyver mellett egy kést is talált. A kelet-jeruzsálemi Amir Sidawi kelet-jeruzsálemi arab lakos, büntetett előéletű. 

A támadás nyolc sérültje közül négyen amerikai állampolgárok, ugyanannak a családnak a tagjai, akik New Yorkból utaztak látogatóba Jeruzsálembe. A busz a Jeruzsálem Óvárosában található Nyugati-faltól indult, és az utasok többsége az esti ima végeztével készült hazatérni, amikor a palesztin terrorista tüzet nyitott rájuk.

A merénylet alig egy héttel azt követően történt, hogy véget ért a gázai Iszlám Dzsihád terrorszervezet elleni izraeli akció, amely során a palesztin Hamasz uralma alatt álló Gázai-övezetből több mint 1000 rakétát lőttek ki izraeli civil településekre. 

Bár a Hamasz a legutóbbi konfliktusban közvetlenül nem vett részt, a terrorszervezet szóvivője most „bátor tettként” méltatta a jeruzsálemi támadást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés