Hirdetés

Véget ér a tél? Itt a fordulat az időjárásban

Garai Kitti portré Garai Kitti

Sok napsütésben lesz részünk a héten, azonban csak lassan melegszik fel a levegő. Pénteken akár már 13 fok is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő napközben nagyobbrészt napos idő várható, ugyanakkor a déli, délutáni órákban észak felől réteges, illetve gomolyos szerkezetű felhők egyaránt érkeznek fölénk. Csapadék nem várható. A légmozgás mérsékelt vagy gyenge marad. A csúcshőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, de az északkeleti határnál egy-két fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére -2 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Este nagy területen számíthatunk rétegfelhőzet képződésére, de maradnak derült tájak is. Legfeljebb szitálás fordulhat elő. A légmozgás többnyire gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2 fok között valószínű.

Kedden az éjszaka képződő köd, rétegfelhőzet napközben lassan feloszlik, a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A maximum-hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Szerdán reggel lassan oszlik fel a köd,  rétegfelhőzet, azonban napközben a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában -5 és +1 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A csúcsérték 4 és 9 fok között valószínű.

Csütörtökön ismét ködösen indul a nap, aztán a legtöbb helyen többórás napsütésre számíthatunk, amit egyre vastagodó fátyolfelhőzet zavar. Csapadék nem valószínű. Az déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet -6 és 0, a maximum 5 és 11 fok között alakul.

Pénteken éjszaka észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, napközben pedig többnyire közepesen és erősen felhős időre van kilátás. Helyenként előfordulhat eső. A nyugatias szél időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet -3 és +3, a maximum 6 és 13 fok között alakul.

A 30 napos időjárás-előrejelzést itt tudja elolvasni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés