Hirdetés

Íme a 30 napos időjárás-előrejelzés Magyarországra - ezt nézzék

Nap Híre portré Nap Híre

Íme Magyarország időjárása februárra

Hivatkozás másolása

Ha a februári időjárásra kíváncsi, az Időkép előrejelzésének hála, már nagyjából láthatja. Mutatjuk!

Azt, hogy ma, vagy holnap milyen időjárási körülmények lesznek, nagyjából el lehet találni. A hosszabb távra szóló jóslatoknál igyekeznek a szakemberek figyelmeztetni, hogy olyan változások is jöhetnek a légkörben, ami megzavarja, adott esetben lényegesen megváltozatja a modell által összerakott prognózist.

Mi most az Időkép időjárás-előrejelzését használjuk arra, hogy megkíséreljük bemutatni a 7 napos és a 30 napos kilátásokat.

Érdekesség, hogy csapadék inkább a hónap első hetében várható. Lehet eső, hó, havas eső, azután viszont szépen óvatosan, de jól kivehetően elkezd felfelé hullámzani a hőmérséklet. A hónap vége felé többször is 10 foknál magasabb tartományban lesz majd a hőmérő higanyszála Budapesten és az országban is.

Egy érdekesség januárból

Hivatkozás másolása

Az idei január leghidegebb éjszakája a hónap utolsó hétfőjére virradóra volt a Nógrád vármegyei Zabaron. Mínusz 9,4 Celsius-fokig süllyed a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.  A Győr-Moson-Sopron megyei Fertőrákoson mínusz 8,9 fokot, Kékestetőn pedig mínusz 8,8 fokot mértek. A top 10-es listába mínusz 7 fok feletti hőmérséklettel nem is lehetett bekerülni - írták. 

A legmelegebb a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállón volt mínusz 0,8 fokkal. A meteorológiai szolgálat közlése szerint 1991-2020 között január 30-án az átlagos minimumhőmérséklet mínusz 4,2 fok körüli, vagyis a hideg vasárnapi éjszaka az ilyenkor szokásosnak megfelelő idő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés