Hirdetés

Videón a brutális rajtaütés: Magyarország elleni támadással fenyegetőzött egy fiatal

Nap Híre portré Nap Híre

Egy magyarországi mecset ellen követett volna el támadást egy fiatal, legalábbis ezt állította TikTokon.

Egy meg nem nevezett ország hírszerzése hétfőn értesítette a Terrorelhárítási Központot arról, hogy a TikTokon felfedeztek egy videót, melyen valaki egy magyarországi mecset elleni támadással fenyegetőzik, majd később egy újabb posztban azt is bejelenti, hogy négyórányi buszozás után a támadást élőben fogja közvetíteni – írja a Telex a rendőrség közleménye alapján.

A TEK a figyelmeztetést követően „a rendőrséggel együttműködve haladéktalanul megtette a szükséges intézkedéseket a hazai vallási helyek, közösségek és intézmények felé, valamint számos biztonsági protokollt léptettek életbe”.

A TEK munkatársai pár óra alatt azonosították a felhasználót, akiről kiderült, hogy egy 15 éves érdi fiúról van szó, aki a 2019-es új-zélandi tömegmészárlást akarta lemásolni.

A christchurchi terrortámadás során a szélsőjobboldali Brenton Tarrant egy hagymázas kiáltvány publikálását követően élőben közvetítette, ahogy két mecsetben összesen 51 muszlim hívőt gyilkolt meg.

A TEK műveleti egysége, valamint a KR NNI Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztály nyomozói „egy esetleges súlyos bűncselekmény megelőzését szem előtt tartva” követték a menetrend szerinti buszjárattal Kazincbarcikára utazó fiút – kiderült, hogy Kazincbarcikán a barátnőjét akarta meglátogatni, akit találkozásukkor halálosan megfenyegetett, ezért a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra állították elő zaklatás miatt.

A tinédzsert a TEK Kazincbarcikáról Budapestre, a KR NNI Labanc úti épületébe szállította, ahol a nyomozók terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A fiatalkorút a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi őrizetbe vette, kezdeményezte letartóztatását, amit az illetékes bíróság elrendelt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés