Hirdetés

Szülők verték össze a tanárokat, az oktatási miniszter bejelentette a jogszabályok módosítását Szerbiában

Nap Híre portré Nap Híre

A tanárok elleni támadásokat súlyosan szankcionálni fogják.

A büntető törvénykönyv vonatkozó részeinek szigorítását jelentette be Slavica Djukic Dejanovic szerb oktatási miniszter pénteken azt követően, hogy egy nappal korábban két belgrádi általános iskolában is szülők vertek meg tanárokat.

Az egyik esetben egy anyuka előbb sértegette és fenyegette az újbelgrádi iskola biológiatanárnőjét, aki szerinte nem megfelelő év végi osztályzatot adott a gyerekének, majd rátámadt, a haját tépte, és többször meg is ütötte, könnyebb testi sérülést okozva neki - írja az MTI. 

A sértett vallomásában közölte: emberi méltóságában sértették meg, és aggódik fizikai épsége miatt. Az anyukát kínzás, bántalmazás és közveszély okozása miatt a rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte.

A másik esetben egy harmadik osztályos tanítót vertek meg egy kislány szülei. Az osztálykirándulásról hazatérő tanítót a diákok és a szülők szeme láttára előbb az apuka leköpte, majd az anyuka ellökte, és a haját tépte.

A szerb oktatási miniszter közölte, dolgoznak a vonatkozó törvény szigorításán, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő. Azt ígérte, hogy a tanárok elleni támadásokat súlyosan szankcionálni fogják. Véleménye szerint a tanárokra óriási nyomás nehezedik a tanév végén, amikor a szülők azt követelik, hogy a tanárok vizsgálják felül a lezárt jegyeket, vagy engedjék meg a gyerekeknek, hogy javítsanak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés