Hirdetés

Bilincsben vitték el a dühös tanárt: Kiütötte egy diák fogát, majd kosárlabdát dobott a fejéhez

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A támadásról videófelvétel is készült.

Letartóztattak a rendőrök egy tanárt, aki a vád szerint a könyökével kitütte egy 12 éves diákja fogtá, majd dührohamában a fejéhez vágott egy kosárlabdát is. Az állítólagos bántalmazás a floridai Palatkában található Putnam Academy of Arts and Science Schoolban történt hétfő délután - közölte a rendőrség az esetet követően kiadott közleményében, amit az ABC News idézett.

A helyi rendőrség először hétfő délután 4 óra után értesült a támadásról, amikor a Belmont Drive-on lévő egyik lakóházhoz riasztották őket, hogy a nap folyamán történt iskolai testi sértésről bejelentést tegyen a gyermek édesanyja.

Amikor a rendőrök megérkeztek, beszéltek a fiú édesanyjával. Ő tájékoztatta az egyenruhásokat arról is, hogy 12 éves fiát a nap folyamán egy James Bellamy néven azonosított tanár megütötte

- áll a Palatka-i rendőrség közleményében. "A nőnek megmutattak egy videót, amelyen a fia és Bellamy kosárlabdázik. A felvételen látszott, hogy Bellamy a labdát a fiához vágja, majd később szájon könyökölte, és kitörte a gyerek egyik fogát" - tették hozzá.

A rendőrök ezt követően a kisfiúval is beszéltek, aki megerősítette az édesanyja által elmondottakat, és kiemelte, "Bellamy azért lett dühös rá, mert azt hitte, hogy szándékosan ütötte meg a karját, miközben játszottak. Ezután Bellamy visszahívta a fiút a pályára, ahol hozzávágta a labdát, ám ezt még ki tudta kerülni és nem találta el".

A gyerek elmondta, hogy ő és Bellamy ezután játszani kezdtek, majd a tanár a könyökével arcon ütötte, amitől kiesett a foga

- hangsúlyozták a rendőrök a közleményben. Az egyenruhások ezután kivonultak Bellamy lakóházához, ahol tájékoztatták a jogairól, majd a rendőrségre vitték, ahol kihallgatták. Bellamy megerősítette, hogy valóban kosárlabdázott néhány diákkal, ám ő azt állította, hogy a fiú ütötte meg őt játék közben, ezért hívta vissza a pályára. Azt is bevallotta, hogy az áldozat felé dobta a labdát, ám azt tagadta, hogy szándékosan ütötte volna ki a gyerek fogtá.

A tanárt a kihallgatás után gyermekbántalmazás és testi sértés vádjával letartóztatták, majd bevitték a Putnam megyei börtönbe, ahol jelenleg is fogva tartják. Az ügyben nyomozás folyik, még nem hirdették ki a bírósági meghallgatás időpontját.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés