Hirdetés

(18+) Brutális gyilkosság történt Franciaországban, késsel szúrtak le egy tanárt

Nap Híre portré Nap Híre

A tanár életét vesztette, további két ember pedig súlyosan megsérült.

Késes támadás történt péntek délelőtt egy észak-franciaországi gimnáziumban. Az Arras városban található iskolába egy csecsen származású támadó tört be, aki leszúrt egy tanárt, majd másokat is megsebesített. Az elsődleges információk szerint a támadó az iskola volt diákja volt, a rendőrség elkapta, majd előállította.

A francia híradások szerint a férfi szerepel a titkosszolgálatoknak a közbiztonságra veszélyes emberek nyilvántartásában is. Később kiderült, a támadó testvérét is előállították a rendőrök. A francia terrorelhárítási ügyészség is vizsgálatot indított, és a bűnügyi rendőrség nyomoz az ügyben - írja a Szeretlek Magyarország.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a támadásnak köze van-e a Hamász terrorszervezetnek, amelynek egyik vezetője azt kérte a szimpatizánsoktól, hogy pénteken tartsanak palesztinbarát tüntetéseket. Franciaországban már csütörtökön tüntetéseket próbáltak szervezni, ám ezeket előre betiltották a hatóságok, ennek ellenére mégis több 100-an demonstráltak tegnap Párizsban, ahol azt skandálták, hogy "Izrael gyilkos".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés