Hirdetés

Elszabadulhat a pokol Budapesten, palesztinbarát tüntetésre készülnek

Nap Híre portré Nap Híre

Sajtóértesülések szerint a tüntetést a külügyminisztérium elé szervezik.

Khaled Meshaal, a Hamász volt vezetője tüntetésekre szólította fel a muszlim világot a palesztinok támogatására és arra, hogy a szomszédos országok népei csatlakozzanak az Izrael elleni harchoz. A demonstrációkat péntekre hirdette meg.

Elsőként a Hetek számolt be arról, hogy Budapesten is tüntetést terveznek, méghozzá péntek délután 4 órától, a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé. A Világgazdaság közben megkérdezte a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy engedélyt adott-e a demonstrációra, ám még nem adtak erre választ.

Az Index pedig a magyarországi zsidó szervezeteket kereste meg az üggyel kapcsolatban, és Megyeri Jonathán azt nyilatkozta a lapnak, hogy

a hazai rendvédelmi szervekkel és hatóságokkal szoros együttműködésben iskoláink, zsinagógáink és más intézményeink a korábbinál is szigorúbb, állandó fegyveres védelmet kaptak. Sajnos az elmúlt napokban több gyanús eset is volt, melyek mindegyikét a rendvédelmi szervek és biztonsági szolgálataink hathatós segítségével sikerült azonosítani és azokkal szemben kellő hatékonysággal eljárni.

Majd arra kérte a magyar hatóságokat, hogy ne engedélyezzék a palesztinbarát demonstrációt Budapesten.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés