Hirdetés

Brutális összegeket fizet ki az Orbán-kormány a tanácsadóknak

Nap Híre portré Nap Híre

Milliárdos összegről van szó.

Évente bruttó 1,4 milliárd forintot költ az áram 100 olyan tanácsadóra, akik a döntések előkészítésében és egyeztetésében segítik a tárcákat és a Miniszterelnökséget. A K-monitor arról számolt be hogy 

a kormány tanácsadói 2018-ban még 137-en voltak, átlagfizetésük viszont alacsonyabb (630 ezer forint) volt, ez mára 1 millió fölé nőtt, így a bruttó bértömegük is 250 millióval több, mint 5 éve. 2021-ben viszont kevesebb, 93 tanácsadó dolgozott a kormánynak, 935 ezres átlagfizetéssel – ehhez képest ma már nemcsak minisztériumból, de tanácsadóból is több van.

Mint írták, a legjobban a Miniszterelnöki Kabinetiroda tanácsadói keresnek, akik átlagban 3,2 millió forintot vihetnek havonta haza.

Azt azonban a K-monitornak nem sikerült kiderítenie, hogy kik a kormány politikai tanácsadói és főtanácsadói, ugyanis a kormány csak az összegeket árulta el. A szervezet most az Adatvédelmi Hatóságot fogja arra kérni, mondja ki, a nyilvánosságra tartozik a tanácsadók kiléte.

Megírták azt is, hogy mindössze egy tárca van, amelyik nem vesz igénybe ilyen szakembereket, méghozzá a Lázár János által vezetett Építési és Közlekedési Minisztérium.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés