Hirdetés

Lehull a lepel, ennyi pénzt tehetnek zsebre Novák Katalin tanácsadói

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A köztársasági elnöknek többen adnak tanácsot, köztük népszerű sportolók, egykori miniszterek is.

Novák Katalin köztársasági elnök a hivatalba lépésének első évfordulóján mutatta be tanácsadóinak egy részét egy Facebook-bejegyzésben. A HVG pedig kapott az alkalmon és közérdekű adatigényléssel fordult a Sándor-palotához, hogy megtudja, mennyi fizetést kap a 16 tanácsadó, köztük Schmidt Mária, Kovács Katalin és Balog Zoltán.

Kiderült, hogy mind a 16 személy ingyen dolgozik Novák Katalin csapatában.

A tanácsadók között van egy József Attila-díjas író, költő, aki szintén megerősítette, hogy nem kap fizetést, elmondása szerint a "haza javára" vállalta, hogy tanácsokat ad a köztársasági elnöknek.

Korábban a Nap Híre is megírta, hogy Novák Katalin tanácsadói között van még Andrásfalvy Bertalan, az Antall-kormány közoktatási minisztere, Vizi E. Szilveszter, Széchenyi-díjas orvos, az MTA volt elnöke, Czeizel Barbara, Balog Zoltán, Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója, Gundel Takács Gábor műsorvezető, Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, Máté Bence szegedi természetfotós, Szörényi Levente, Schmidt Mária, Kovács Katalin Martonyi János volt külügyminiszter, Skrabski Fruzsina, és Tomán Szabina, üzletasszony.

A Sándor-palota közléséből azonban az is kiderült, hogy Novák Katalinnak ezenkívül 17 fizetett tanácsadója van, ám az ő fizetésüket nem közölték.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés