Hirdetés

Brutális támadás: A nyílt utcán vertek meg és raboltak ki egy zsidó férfit

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Hamász terrorszervezet Izrael ellen indított háborúja óta egyre több antiszemita támadás történtik világszerte a zsidó emberek ellen.

Brutálisan megvertek és kiraboltak egy zsidó férfit csütörtökön, a hanuka első napján - közölte a New York-i rendőrség. Mint kiderült, az erőszakos cselekmény a kora esti órákban történt a Brooklyn Crown Heights nevű városrészben. A támadó többször fejbe ütötte a zsidó férfit, ellopta a mobiltelefonját és "zsidóellenes kijelentéseket" tett - adta hírül az NBC News.

A gyanúsított váratlanul lépett oda a 40 éves férfihez, aki "hagyományos zsidó öltözéket viselt". A támadás és a rablás után a tettes a Kingston Avenue és az Eastern Parkway metróállomás felé menekült.

Az áldozatot a Mount Sinai Beth Israel kórházba szállították, ahol megfelelő orvosi ellátást kapott. A rendőrség közlése szerint a férfi állapota stabil.

A New York-i rendőrség gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozó munkacsoportja zsidóellenes incidensként vizsgálja az esetett

- tudatta a sajtóval a rendőrség, aki az általuk keresett gyanúsítottat vékony testalkatú férfinak írták le. A tettes fekete sapkát, az arca körül lila sálat, valamint hozzá illő fekete kabátot és nadrágot viselt, színes mintákkal. 

A lap kiemelte, az Izrael és a Hamász között kitört háború kezdete óta megugrottak az antiszemita incidensek New Yorkban, ahol az Egyesült Államok legnagyobb zsidó közössége él. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés