Hirdetés

Tizenévesek támadtak rá egy fiatalra, szemtanúk állították le a verekedést

Nap Híre portré Nap Híre

Három tizenéves fiú támadt rá Budapesten egy 18 éves fiúra, ki akarták őt rabolni.

A 13, 15 és 16 éves fiúk még tavaly augusztus 22-én mentek oda Budapesten, a X. kerületben, az utcán mobilozó 18 éveshez - írja az ügyészség. A vádlottak odamentek a 18 éves fiatalhoz, körbeállták és szidalmazni kezdték, majd felszólították, hogy adja át nekik a mobiltelefonját és egyéb értékeit, különben megverik. A fenyegetés nyomatékosítása érdekében, a 13 éves támadó megrúgta és meglökte a sértettet, aki azonban továbbra is ellenállt, ezért a 15 éves vádlott is többször megütötte őt.

A támadást látva, egy kutyát sétáltató hölgy a sértett segítségére kelt, megpróbálta elküldeni a vádlottakat, akik pár méterre el is távolodtak, a 15 éves fiatal azonban visszafordult és újra rátámadt a sértettre, ütötte és lökdöste a nála pár évvel idősebb fiút, aki védte magát, így kölcsönös dulakodás alakult ki közöttük, majd végül mindketten a földre kerültek. Mindeközben a 16 éves támadó is többször megütötte a sértettet.

A támadásnak két másik szemtanú vetett véget, akik elzavarták a vádlottakat, akik így végül értékek megszerzése nélkül távoztak a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében könnyebb, horzsolásos, illetve zúzódásos jellegű sérüléseket szenvedett.

Az igazságügyi szakértő megállapította, hogy az akkor 13 éves vádlott beszámítható, és rendelkezik a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a három fiatalt csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja, és velük szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta a vádiratban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés