Hirdetés

Egy 700 forintos szendvics lett a takarítónő veszte? Mindenki mást mond a rejtélyes ügyben

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Egy takarítónő úgy döntött, beperli a korábban őt foglalkoztató ügyvédi irodát, miután azt állítja, hogy kirúgatták, mert megevett egy maradék szendvicset. 

Az Ecuadorból származó egyedülálló anya egy ügynökségen keresztül került az irodához, a bevándorló munkavállalókat támogató United Voices of the World szakszervezet képviselői szerint a nőt nem sokkal karácsony előtt bocsátották el. A 39 éves Gabriela Rodriguezt állítólag azért rúgták ki, mert "ellopott" egy maradék tonhalas szendvicset, amelyet egy megbeszélés után kellett volna kidobnia.

Az iroda felvette a kapcsolatot a Total Clean nevű céggel, amely Rodriguezt kiközvetítette, hogy panaszt tegyen, amiért a megmaradt szendvicsekből hiányzott egy. Ezután a nőt elbocsátották, az indoklás szerint azért, mert "az ügyfél tulajdonát felhatalmazás vagy észszerű indoklás nélkül elvitte" - írja a Daily Mail

A United Voices of the World szakszervezet szerint a szóban forgó szendvics - amely egyes források szerint tojást és nem tonhalat tartalmazott - nem kerül többe 1,50 fontnál (kb. 700 forint). A szakszervezet a Facebookon közölte: szolidaritási akciót terveznek a kirúgott takarítónő mellett.

Az ügyvédi iroda szóvivője azonban azt mondta a The Timesnak, hogy nem tettek hivatalos panaszt, és "kifejezetten azt mondták" a takarítási vállalkozónak, hogy ne tegyen semmilyen intézkedést.

Az újságnak adott nyilatkozatában a Total Clean azt mondta, hogy az intézkedés célja "a munkaerőnk és szolgáltatásunk integritásának megőrzése volt, biztosítva, hogy megfelelően kezeljünk minden olyan akciót, amely aláássa hihetetlen csapatunk kemény munkáját és hírnevét, akik kifogástalanul viselkednek". 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés