Hirdetés

Elszabadult a pokol: Őrjöngő szurkolók támadtak Lyon buszára, elmaradt a marseille-i meccs

Nap Híre portré Nap Híre

Az Olympique Marseille szurkolói megtámadták az Olympique Lyon autóbuszát, ezért elmaradt a két csapat vasárnapi mérkőzése a francia labdarúgó-bajnokságban.

A busznak több ablaka is betört, miközben a Stade Vélodrome felé haladt. A szilánkok felsértették Fabio Grosso vezetőedző arcát, akit két segítője kísért be a stadionba. Ott orvosi ellátásban részesítették a trénert, később mégis kórházba kellett szállítani, az illetékesek pedig a meccs elhalasztása mellett döntöttek - tudósít az MTI. 

A két korábbi bajnokcsapat közül a Marseille jelenleg a tabella kilencedik helyén áll - Marcelino García Toralt szeptemberben Gennaro Gattuso váltotta a vezetőedzői poszton -, a Lyon pedig egyedüliként nyeretlen és sereghajtó, ezért Laurent Blanc helyére szeptemberben Grossót nevezték ki.

"Így látni a kövekkel megdobált buszt, és Fabio Grosso véres arcát, ezek a képek felháborítóak. Ezek olyan elfogadhatatlan cselekedetek, amelyek beárnyékolják a futball és a sport értékeit" - vélekedett Amélie Oudéa-Castéra francia sportminiszter. Hozzátette, reményei szerint nagyon gyorsan lefolytatják majd a vizsgálatot, megtalálják az elkövetőket, és szigorúan megbüntetik őket.

A naphire.hu néhány nappal korábban arról is beszámolt, hogy tömegverekedés tört ki Isztambulban a Galatasaray-Bayern München labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzés előestéjén. Mintí írtuk, a két tábor a metropolisz Beyoglu nevű városrészében csapott össze, és a felvételek szerint üvegpalackokkal, valamint székekkel dobálták egymást. A verekedésben öt ember sérült meg, köztük négy bajor szurkoló.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés