Hirdetés

Szörnyű tragédia történt, a politikus és családja is belehalt a balesetbe

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Észak-Dakota állam szenátora, felesége és két legfiatalabb gyermekük meghalt egy kisrepülőgép-balesetben Utahban.

A Doug Larsent és családját szállító repülőgép nem sokkal felszállás után lezuhant Moab (Utah állam) közelében, ahol a repülőgép megállt tankolni vasárnap este.

A balesetben a gép pilótája is életét vesztette – közölte a rendőrség. Larsenék családlátogatáson voltak az arizonai Scottsdale-ben. A helyszínre a seriff helyettesei, a Moab megyei tűzoltóság és a mentők vonultak ki.

Larsen halálát először az észak-dakotai szenátus többségi vezetője, David Hogue erősítette meg kollégáinak küldött e-mailben, írja a BBC.

"Nem tudom, hol kezdődik a gyász egy ilyen tragédiával, de úgy gondolom, hogy a nagyszülőkért, Larsen szenátor túlélő mostohagyermekéért, valamint Doug és Amy családtagjaiért való imával kezdődik" - írta Hogue. 

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Testület (National Transportation Safety Board) a Twitteren azt írta, hogy "a Piper PA-28-140-es repülőgép október 1-jei lezuhanását vizsgálják Moab (Utah állam) közelében".

Larsent 2020-ban választották be az észak-dakotai szenátusba. Facebook-oldalán az szerepel, hogy „konzervatív, republikánus kívülálló, aki a 34-es körzet választóinak dolgozik”.

A férfi az elnöke volt a szenátus ipari és üzleti jogszabályokkal foglalkozó testületének, és szolgált az észak-dakotai nemzeti gárdában is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés