Hirdetés

Szörnyű állapotban van Ferenc pápa

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Korábban a Naphíre is megírta, hogy március végén Ferenc pápa kórházba került, méghozzá légúti gyulladás tüneteivel. Az állapota gyorsan javult, így néhány nap után kiengedték a kórházba.

Most azonban újabb részletek derültek ki a pápa kórházba kerüléséről, ugyanis Michele Ferri egykori focista az olasz sajtónak azt állítja, hogy Ferenc pápát március 29-én eszméletlen állapotban vitték kórházba. Az egykori labdarúgó rendszeresen beszél a katolikus egyházfővel, legutóbb múlt szombaton volt erre lehetősége.

Elmondása szerint a kórházi tartózkodása óta a pápa állapota egyre jobb. Sőt egy interjúban azt is megerősítette, miszerint a pápa a hirtelen kórházba szállítása kapcsán elárulta neki: "még pár óra, és nem biztos, hogy most itt lehetnék, hogy ezt elmondjam" - írja az ATV.

Ferrire az olasz média széles körben úgy hivatkozik, mint aki rendszeresen beszél a pápával azóta, hogy Ferenc egy évtizeddel ezelőtt először megkereste, hogy megvigasztalja, miután a testvérét meggyilkolták egy rablás során.

A Vatikán egyelőre nem reagált Ferri kijelentéseire. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés