Hirdetés

Most érkezett: Ferenc pápa kórházba került

Garai Kitti portré Garai Kitti

Sajnos rossz hír érkezett Ferenc pápáról: szerdán kórházba kellett szállítani. 

A vatikáni szóvivő, Matteo Bruni közölte, hogy korábban tervezett orvosi vizsgálatok miatt kellett befeküdnie az egyházfőnek a kórházba, azt azonban nem árulta el, hogy milyen vizsgálatokról van szó. Arról sem adott információt, hogy a pápának mennyi ideig kell az intézményben maradnia. 

A pápát egyébként a Vatikántól nem messze lévő Gemelli-klinikára szállították, ahol 2021-ben vastagbélszűkület miatt is műtötték - írja a Bors.

Mint ismert, Ferenc pápa több egy éve térdproblémákkal szenved, emiatt többször is kerekesszékben jelent meg a nyilvánosság előtt, mivel idáig nem egyezett bele a műtétbe. Az egyházfő ezt azzal indokolta, hogy a szervezete a korábbi műtét idején sem reagált jól az altatásra.

Ferenc pápa megírta a lemondólevelét

Hivatkozás másolása

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, Ferenc pápa megírta a lemondólevelét. "Öreg vagyok. A szervezetem egyre kevésbé ellenálló, a térdproblémám komoly fizikai megpróbáltatás volt, még akkor is, ha a gyógyulásom most már jól halad. Ha annyira fáradt leszek, hogy az a tisztánlátásomat akadályozza, akkor kész leszek nyugdíjba vonulni" - nyilatkozta az egyházfő, aki arra az esetre írta meg a lemondólevelét, ha rosszabbodna az állapota.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés