Hirdetés

Szörnyű vihar közelít, ez nagyon durva lesz - kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

36 fok lesz napközben, aztán az esti órákban megérkezik a rettenetes vihar.

Hétfőn napos idő várható, a nap első felében általában kevés felhővel, majd főként késő délutántól egyre nagyobb területen válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés. - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Mint írták: késő délutánig csak kevés helyen és kis eséllyel lehet az északkeleti tájakon csapadék, majd észak, északnyugat felől egyre nagyobb területen valószínű zápor, zivatar, nagyobb eséllyel északon heves zivatarok is előfordulhatnak. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik. Zivatarok környezetében viharos, akár károkozó széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható. Késő estére többnyire 22 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kiadták a riasztást, ez nagyon durva lesz: 

Hétfő délutánig kevés helyen fordulhat elő zivatar (elsősorban északkeleten), ezeket esetleg viharos (>60-70 km/h) széllökés és jégeső (~1-2 cm) kísérheti. Hétfő késő délutántól, kora estétől viszont egy közeledő hidegfront közvetlen előterében északnyugat felől már nagyobb számban számíthatunk zivatarokra, amelyek akár rendszerbe is szerveződhetnek. 

Ezekhez több helyen is társulhat felhőszakadás (>25-35 mm, de lokálisan akár >40 mm is). Kiemelten az ország északi felén, harmadán kiválóak a feltételek heves zivatarokhoz is erősen viharos, károkozó (>90-100 km/h) szélrohamok, nagy méretű (>2-4 cm) jég kíséretében! Felhívják a figyelmet: A legmagasabb, piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok is kialakulhatnak!

Hőség is lesz ma. Hétfőn a napi középhőmérséklet az északkeleti országrészt leszámítva nagy területen 25 fok fölött, a déli, délnyugati vidékeken 27-28 fok körül alakulhat.

Hogy milyen idő lesz a héten? Olvassa el 7 napos időjárás-előrejelzésünket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés