Hirdetés

Rémisztő, ami a szomszédban történik, a magyar határon is baj van

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenháromezren érkeztek Ukrajnából szerdán.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7346-an léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6066-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

    

A beléptetettek közül a rendőrség 99 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Szerhij Najev altábornagy, az ukrán Egyesített Erők parancsnoka szerdán a Telegramon közölte, hogy az ukrán fegyveres erők újabb erődítményekkel és aknacsapdákkal erősítik meg az ukrán-fehérorosz határ védelmét, miután a Wagner orosz zsoldossereg csapatai Fehéroroszországba érkeztek. "Tudjuk, hogy az utóbbi időben Wagner-zsoldosok érkeznek Fehéroroszország területére. Most (...) olyan feltételeket teremtünk, hogy Ukrajna államhatára teljesen átjárhatatlan legyen az ellenséges erők számára" - fogalmazott a parancsnok

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig azt állította a minap, hogy Oroszország az általa felmondott gabonamegállapodás teljesítéséhez szükséges infrastrukturális létesítményeket vette célba a szerdára virradó éjjel végrehajtott támadásaival. Az államfő közölte, hogy utasította a hadsereget az emberek és a kikötői infrastruktúra védelmének megerősítésére. Tájékoztatott arról, hogy szerdán konferenciahívás útján információkat kapott az Odessza, Zsitomir és más régiók elleni orosz csapásokról.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés