Hirdetés

“Mintha megőszültünk volna” - Turbulens hetek vannak Szöllősi Györgyi mögött

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

A közösségi oldalát követve is szédítő tempót diktál az ATV műsorvezetője és családja, és a tavaszi szünet alatt sem lassítanak. Ilyen extrém körülményekkel még ő sem találkozott az életben, mint a közelmúltban.

Szinte nincs nap, hogy ne találkozhatnánk vele az ATV képernyőjén, de a jelek szerint nincs hely, ahol ne futhatnánk össze a civil életben Szöllősi Györgyivel. Az Egyenes beszéd népszerű műsorvezetője néhány hónapja a családjával gyalog indult útnak, hogy bejárja az országot, az elmúlt hetekben pedig újabb kilométereken vannak túl az Országos Kéktúrán. “Túl vagyunk Tapolcán, Badacsonytördemic és Szigliget között járunk épp” - kezdte a Naphire.hu-nak Szöllősi Györgyi. “A Balaton-felvidéken egy picit kanyarog az útvonal, de most hétvégén újabb két napra megyünk le, és az április végi hétvégén is. Ebben a hónapban így két hétvégét is túrázunk, ami nagyon jó lesz, s valahol Kabhegy környékén tartunk majd. Igencsak belehúztunk” - magyarázta az édesanya, aki néhány hete extrémebb körülmények közé csöppent a lányaival.

Akkor az Alacsony-Tátra legmagasabb ormát, a Gyömbér-csúcsot hódították meg, ahonnan gyakorlatilag gyalog el lehet sétálni a népszerű síparadicsomba, Chopokra. “Régóta szerettük volna megnézni, mert állítólag a legszebb hely, ahonnan pazar a kilátás. De nem volt szerencsénk, iszonyatos időnk volt” - emlékezett lapunknak a műsorvezető, majd hozzátette: néhány kilométer séta után a látótávolság egy méteresre csökkent. “Iszonyú szél volt, a hajunk olyan lett, mintha megőszültünk volna. Nem is tudom, hogy voltam-e valaha ilyen extrém körülmények között. Az volt a szerencsénk, hogy nem volt annyira durván hideg, csak mínusz pár fok. De így is kemény volt” - folytatta Szöllősi Györgyi, aki elismerte, így egyszer majd vissza kell menniük erre a helyre. És bár az ATV műsorvezetője szabadságon van, nem unatkozik.

A húsvéti hosszú hétvégén a szüleiket látták vendégül a családjával, akikkel a szentendrei Skanzenbe látogattak ki, ahol - bár közel laknak - 17 éve nem járt. “Húsvétkor Hollókőre szoktunk menni, de most nem. Évekig ódzkodtunk a Skanzentől, pedig nagyon sok jó program van, pláne húsvétkor. Azt gondoltam, ilyenkor tömeg van, és így is volt, de olyan nagy terület ez, hogy nem éreztem zsúfoltnak. Nagyon nagy élmény volt, nem csak nekünk, a lányoknak is. Reggel fél 10-től délután 4-ig a háromnegyedét tudtuk csak bejárni, úgyhogy maradt jövőre is” - mondta mosolyogva a Naphire.hu-nak Szöllősi Györgyi.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés