Hirdetés

Gyászol Hollywood, meghalt a Jóbarátok legendás színésze

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

89 éve skorában elhunyt Richard Roat sorozatszínész, aki fél évszázados karrierje során több mint 130 karaktert formált meg. A legendás amerikai színész több híres sorozatban is szerepelt, látható volt többek között a Jóbarátokban, a Hawaii Five-O-ban, a Dallasban és feltűnt még a Kojakban és a Columbóban is. Bár a családja tájékoztatása szerint Roat augusztus 5-én halt meg a kaliforniai otthonában, halálhírét csak most hozták nyilvánosságra.

Richard Roat 1933. július 3-án született Hartfordban. Több kis szerepben helytállt már, mielőtt dr. Jerry Chandler szerepét megkapta az NBC 1962-es szappanoperájában, a The Doctorsben. A sorozat több mint 170 epizódjában szerepelt. A széria két évtizedig futott. Ezek után lett népszerű karakterszínész, vígjátékokban és drámákban egyaránt vállalt szerepet - írja az Index.

Színészként rövid ideig a Broadwayn és a The Huntington Hartford Theatre színpadán is fellépett, hosszú színészi pályafutása mellett pedig több mint ötven éven át volt szórakoztatóipari adószakértő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés