Hirdetés

Szívszorító: így búcsúzott el Vilmos herceg a királynőtől

Garai Kitti portré Garai Kitti

Mint azt a Naphíre is megírta, csütörtökön meghalt II. Erzsébet királynő. Unokái, Vilmos és Harry sok időt töltöttek II. Erzsébettel, és nagyon megrendítette őket a nagymamájuk elvesztése. Szombaton nagyobbik unokája, Vilmos herceg szívszorító sorokkal búcsúzott a királynőtől.

"Nemzedékem nevében is köszönöm neki, hogy példát mutatott a közéletben való szolgálatra és méltóságra, amely egy másik korból származik, de mindig aktuális mindannyiunk számára. Csütörtökön a világ egy rendkívüli vezetőt veszített el, akinek az ország, a birodalmak és a Nemzetközösség iránti elkötelezettsége abszolút volt. Az elkövetkező napokban sok szó esik majd történelmi uralkodásának jelentőségéről" - kezdte Vilmos herceg, majd így folytatta:

Én azonban egy nagymamát veszítettem el. És bár gyászolni fogom a veszteségét, hihetetlenül hálás vagyok. 

Vilmos herceg azt írta, hogy a királynő bölcsességéből és megnyugtatásából az ötödik évtizedébe is részesült, felesége pedig húsz éven át élvezhette az útmutatását és a támogatását. Három gyermeke mindig a királynővel töltötte a nyarakat, és olyan emlékeket szereztek, amelyek egész életükben megmaradnak.

A legboldogabb pillanataimban is mellettem volt. És mellettem volt életem legszomorúbb napjaiban is. Tudtam, hogy eljön ez a nap, de még eltart egy ideig, amíg a Nagyi nélküli élet valóságát igazán valóságosnak fogom érezni.

"Nagymamám híres mondása szerint a gyász az ár, amit a szeretetért fizetünk. Minden szomorúság, amelyet az elkövetkező hetekben érezni fogunk, annak a szeretetnek a bizonyítéka lesz, amelyet rendkívüli királynőnk iránt éreztünk. Azzal fogok tisztelegni emléke előtt, hogy minden tőlem telhető módon támogatom apámat, a királyt" - idézte a herceg sorait a Blikk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés