Hirdetés

Szijjártó Péter nagyon kemény üzenetet küldött az amerikai kormánynak

Nap Híre portré Nap Híre

Tegnap tovább folytatta a Magyarország elleni hazugsághadjáratot a háború-, gender- és migrációpárti amerikai demokrata kormány - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a közösségi oldalán.

A miniszter azt írta: "Ezúttal a nemzetbiztonsági főtanácsadó lépett be a kórusba. Jake Sullivan megnyilvánulása világossá tette, hogy az amerikai demokraták nehezen viselik, hogy az európai progresszív liberális tenger közepén továbbra is van egy sziget, ahol büszkén valljuk: no war, no gender, no migration!"

Továbbra is határozottan kiállunk a béke mellett, megvédjük a családokat az agresszív gender-propagandával szemben és nem engedjük be az illegális migránsokat. Ha tetszik az amerikai demokratáknak, ha nem! - tette hozzá Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Szijjártó bekérette az amerikai nagykövetet Joe Biden korábbi, Orbán Viktor kormányfővel kapcsolatos kijelentései miatt. A tárcavezetőt az albán kollégájával közös sajtótájékoztatóján megkérdezték Joe Biden amerikai elnök azon megjegyzéséről, miszerint Orbán Viktor kinyilvánította volna, hogy nem hisz a demokráciában. Erre reagálva leszögezte: "Ilyen hazugságokat nem vagyunk kötelesek elviselni senkitől sem. Még akkor sem, ha az adott személy éppen az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Miután ez a hazugság elhangzott a magyar miniszterelnökkel kapcsolatban, a minisztériumba kérettük az Egyesült Államok nagykövetét, aki ma itt is volt, Magyar Levente miniszterhelyettes fogadta, és arra kértük a nagykövetet, hogy mutassa be nekünk az idézetet hellyel és időponttal, ahol a miniszterelnök ezt mondta volna" - mondta a sajtótájékoztatón a külügyminiszter, hozzátéve, hogy nyilvánvalóan ilyen kijelentés nem hangzott el, ezért semmifajta érdemi választ nem tudtak kapni. 

(MTI) 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés