Hirdetés

Szijjártó Péter fontos bejelentést tett a földgázról

Nap Híre portré Nap Híre

Egyre nagyobb szükség lesz a Bulgárián keresztüli földgáz-tranzitszállítási kapacitásokra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda este a Facebook-oldalán, miután telefonon tárgyalt Rumen Radev bolgár elnökkel.

Szijjártó Péter azt írta, a tárgyalás fő témája az energetikai együttműködés erősítése volt. Hozzátette: "mivel Azerbajdzsánból és Törökországból is egyre több földgázt tervezünk vásárolni, egyre nagyobb szükségünk lesz a Bulgárián keresztüli tranzitszállítási kapacitásokra." A miniszter közölte: a bolgár elnök biztosította őt arról, hogy Magyarország számíthat rá ebben a kérdésben.

A beszámoló szerint Szijjártó Péter és Rumen Radev egyetértett abban is, hogy az Ukrajnán keresztüli földgázszállítás várható megszakadása igencsak megnöveli a bolgár-szerb-magyar szállítási útvonal jelentőségét.

A tárcavezető bejegyzésében arról is írt, hogy Rumen Radev az elmúlt években kulcsszerepet játszott abban, hogy Magyarország és Bulgária kapcsolatai folyamatosan fejlődtek, valamint, hogy Bulgária mindig Magyarország megbízható partnere volt a földgáztranzit terén.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés