Hirdetés

Szijjártó gépe egy madárral ütközött

Nap Híre portré Nap Híre

Az augusztus 20-ai légi parádé során sérülést szenvedett Szijjártóék kínai bizniszt bonyolító Airbus-a. Egy időre ki kellett vonni a forgalomból.

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter

A gép repülési adatai szerint vasárnap reggel szállt fel Ferihegyről, kis idő után pedig a főváros felé vette az irányt. Kétszer is áthúzott a Lánchíd és a Margit híd fölött a széles törzsű Airbus A330-200F az augusztus 20-ai légi parádé részeként. Kevesebb, mint egy órányi repülés után visszatért Ferihegyre. 

A 24.hu megkereste a repülőgépet üzemeltető WizzAir-t, akik elmondták, hogy ezidő alatt a gép madárral ütközött, de a cég azt állítja, a motor sérülése nem ennek a következménye.

A landolást követően teljeskörűen átvizsgálták a repülőt, a szakemberek ekkor találtak sérüléseket a hajtóműben. A repülőgép azóta is javítás alatt áll. A sérülés további elemzése a hajtóművet gyártó Rolls-Royce szakembereinek bevonásával történik.

A 17 milliárd forintért vásárolt állami gépet 2020-ban vásárolta meg a Szijjártó Péter vezette KKM a Qatar Airwaystől. Eleinte arról röppentek fel hírek, hogy a repülő működtetése elég költséges, Külügyminisztérium azonban cáfolta, a tárca szerint 1,6 milliárd nyereséget termelt. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés