Hirdetés

Brutális szigor: betilthatják a hétvégi kocsikázást Németországban

Nap Híre portré Nap Híre

Németországnak nem sikerült elérnie a kitűzött klímaterveit, ami miatt Volker Wissing közlekedésügyi miniszter brutális szigorítást lengetett be: ha nem lazítanak az ország klímaszabályain, kénytelen lesz betiltani a hétvégi autózást az országban.

Wissing a Szabad Demokrata párt tagjaként többször is ellenezte a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében bevezetett új szabályokat, amilyen például az autópálya sebességkorlátozása is. Wissing a Szabad Demokrata párt tagjaként többször is ellenezte a károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében bevezetett új szabályokat, amilyen például az autópálya sebességkorlátozása is - írja a Blikk. A miniszter most nyílt levélben kérte meg a kormányzó pártkoalíciót, hogy enyhítsenek a klímaszabályokon, különben kénytelen lesz betiltani az autózást szombaton és vasárnap.

"A mostani szabályok se a klímán, se a kormány megítélésén nem segítenek" - fogalmazott. 

A lap felidézte, Németországnak eredetileg az volt a terve, hogy az 1990 és 2030 közötti időszakban mintegy 65%-kal csökkentik a károsanyag-kibocsátásukat. A Zöld Párt és a Greenpeace is hozzátette, hogy a közlekedési minisztérium félelemkeltéssel próbálja leplezni elhibázott lépéseit.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés