Hirdetés

Nagyon szomorú hírt kaptunk: Isten Veled, Balázs

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Nagyon szomorú hírt kaptunk: 41 éves korában elhunyt Szentkirályi Balázs, az egyik legtehetségesebb magyar gazdasági újságíró, a G7 alapítója. 

2023 rengeteg gyászhíre között az év végére jutott a számomra egyik legszomorúbb: 41 éves korában elhunyt Szentkirályi Balázs, az egyik legtehetségesebb magyar gazdasági újságíró, a G7 alapítója. 

Balázst 15 évvel ezelőtt rendkívüli körülmények között volt szerencsém megismerni: egy fiatal, vagány bölcsész fiú az azóta megszűnt Hírszerző című online lap gazdasági rovatába jelentkezett dolgozni.  Önéletrajza szerint nem értett a gazdasághoz, de érdekelte. Az övé volt a legőszintébb önéletrajz, amivel valaha találkoztam és az első olyan cv, amelyben szmájli volt. Természetesen fölvettük – és kevés jobb szakmai döntést hoztunk. 

Mindig ilyen volt: vagány, kíváncsi, őszinte és végtelenül korrekt. Nem véletlenül fűződik a nevéhez az egyik legsikeresebb médiapiaci startup Magyarországon. Hamar kinőtte a kifejezetten politikával foglalkozó Hírszerző kereteit és 2010-től a piacvezető Index gazdasági rovatánál folytatta – de még a távozásával is megvárta, hogy biztos legyen, a Hírszerző túléli a 2010-es tulajdonosváltást, és kollégái egy másik kiadónál tudják folytatni az addig közös munkát. 

Balázs jókor váltott a nagypályára, jókor vonult vissza egy időre a médiától és a lehető legjobbkor a lehető legjobbat lépte, amikor létrehozta a hírversenyből kiszálló, a gazdasági élet összefüggéseit érthetően elmagyarázó G7-et. 

Az, hogy milyen sokat jelentett ottani kollégáinak, az a róla szóló megemlékezéseikből világos. Azt, hogy mit adott a magyar sajtónak Balázs életműve, még fel sem tudjuk fogni. 

Megtisztelő volt ismerni Téged és a kollégádnak lenni. Isten Veled, Balázs. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés