Hirdetés

Nagyon durva idő jön: letarol mindent a brutális szélvihar, riasztanak a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Csütörtökön több órára kisüthet a nap, de brutális szelet kapunk a nyakunkba, ami miatt a fél országra kiadták a riasztást a meteorológusok.

A HungaroMet előrejelzése szerint csütörtökön fátyolfelhős idő várható, illetve gomolyfelhők is képződnek, emellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Az ország északi megyéiben ugyanakkor időszakosan több és vastagabb lesz a felhőzet, arrafelé kevesebb napsütésre számíthatunk. 

Késő délutántól nyugat felől csökken a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szél országszerte megerősödik, a Dunántúlon és a főváros környékén többfelé viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 28 fok között várható. Késő estére 17 és 21 fok közé hűl le a levegő.

A szél miatt adtak ki riasztást a meteorológusok

Hivatkozás másolása

Csütörtök reggelig veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Ezt követően, a délelőtti óráktól főként az Észak-Dunántúlon és az Északi-középhegység nyugati felén viharossá fokozódik a délnyugati szél. A legerősebb széllökések - kiemelten a szélre érzékeny helyeken, magasabb térszíneken - a 75-80 km/h-t is elérhetik. Estére várhatóan veszít erejéből a légmozgás, azonban a Bakonyban és az Alpokalján még az este folyamán sem kizárt időnként 70 km/h körüli széllökés.

Jön a lehűlés

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, hamarosan vége a nyáriasan meleg időnek, a hétvégén ugyanis egy hullámzó front alakítja majd az időjárást, melynek határására sokfelé valószínű csapadék, és vasárnap a hőmérséklet jelentősen, nagyjából 10 Celsius-fokkal vissza fog esni. A pénteki csúcsértékek még általában 23-30 fok között alakulhatnak, északnyugaton lehet némileg hűvösebb, vasárnap viszont már csak 12-19 fokos maximumokra lehet számítani.

A jövő hét elején hűvös nappalokra és hideg éjszakákra kell készülni a szél mérséklődése után kedd és szerda hajnalban is. Ezt követően valamelyest visszamelegedhet az idő, de ennek mértéke még nagyon bizonytalan.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés