Hirdetés

Dráma Székesfehérváron, katonák és mentők küzdöttek egy férfi életéért

Nap Híre portré Nap Híre

Nagy volt a riadalom az autómosóban, szinte a semmiből jött a baj.

Éppen Székesfehérváron mosta a kocsiját a 65 év körüli férfi csütörtökön, majd minden előjel nélkül, hirtelen összeesett. Többen is rögtön odaszaladtak hozzá, köztük két szabadnapos katona is, akik mentőt hívtak és a mentésirányító instrukciói alapján  megvizsgálták a beteget. 

A férfi ekkor már nem lélegzett, így a telefonos utasítások szerint azonnal megkezdték az újraélesztését, miközben mentésirányító nem csak a legközelebbi mentőegységet riasztotta, hanem a Szív City közösségi újraélesztő applikáción is jelzést adott le a közelben levő elsősegélynyújtóknak. 

A vészjelzésre egy szabadnapos mentős reagált, aki otthonról szaladt a helyszínre segíteni. A mentő is perceken belül megérkezett, így emelt szinten folytatódott a beteg életéért vívott küzdelem, amit sokan reménykedve figyeltek az autómosóban. 

Mentők és katonák egymást váltva végezték a mellkasi nyomásokat, a férfi keringése többször visszatért, majd ismét összeomlott. Az időben megkezdett ellátás és a kitartó csapatmunka végül sikerre vezetett és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés