Hirdetés

Brutális vagyonra tett szert Orbán minisztere

Nap Híre portré Nap Híre

Elképesztő gigaüzleteket kötött az elmúlt években az Orbán-kormány honvédelmi minisztere.

19 milliárd forintos vagyonnal a leggazdagabb magyarok között a helye Szalay-Bobrovniczky Kristófnak - derült ki a 24.hu elemzéséből. A Szalay-Bobrovniczky tavaly májusban lett az Orbán-kormány honvédelmi minisztere, az elmúlt három évben pedig brutális mennyiségű vagyonra tett szert.

A lap kiemelte, hogy 2020-ban távozott a londoni nagyköveti posztjáról, majd a tízmilliárdokat termelő fővárosi kaszinóbizniszben szerzett részesedést a néhai Andy Vajna helyébe lépve. Ezt követően a Dunakeszi Járműjavító elnyert egy 32 milliárd forintos MÁV-megrendelést, majd egy orosz üzletemberrel kezdett egy egymilliárd eurós üzletbe, 1300 vasúti kocsi legyártásába az egyiptomi vasút számára.

Egy hadiipari cégben, a legnagyobb cseh repülőgépgyárban egy 53 milliárd forintos állami hitel segítségével lett többsége. Azonban miután kinevezték miniszterré, sorra szállt ki az érdekeltségeiből. A kaszinórészesedése Habony Árpádra, a járműjavító és a repülőgépgyár pedig a Mol-vezér Hernádi Zsoltra szállt át.

Ugyanakkor a London Capital Zrt. vagyonkezelő cégét megtartotta, és tavaly év végre 19 milliárd forintos nyereséget termelt a cégdokumentumok alapján.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés