Hirdetés

Rendkívüli: a svéd miniszterelnök válaszolt Orbán meghívására

Nap Híre portré Nap Híre

A magyar miniszterelnök nemrégiben meghívta Magyarországra Ulf Kristerssont, aki most levélben válaszolt Orbán Viktor levelére.

Mint ismert, a meghívásról szóló bejelentés alapján a tárgyalások témája Svédország NATO-csatlakozása, valamint a magyar–svéd kétoldalú kapcsolatok erősítése a kölcsönös bizalom elmélyítésével lenne. Az Index most arról érdeklődött Havasi Bertalannál, hogy megérkezett-e Ulf Kristersson válasza a meghívásra. 

Megkaptuk a svéd miniszterelnök pozitív válaszát. Minden megy a maga útján

- közölte a kérdésre a kormányfő sajtófőnöke.

A lap kormányzati forrásokból úgy értesült, hogy miután a svéd miniszterelnök elfogadta a meghívást, a két fél között már elkezdődött a látogatás időpontjának és tartalmának egyeztetése.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Magyarország azt ígérte, hogy nem az utolsó ország lesz, amelyik elfogadja Svédország NATO-csatlakozását, végül mégis így lett, ugyanis kedden a török parlament megszavazta, hogy az észak-európai ország csatlakozhasson a katonai szövetséghez. Arról is írtunk, hogy Jens Stoltenberg NATO-főtitkár felszólította Magyarországot, hogy cselekedjen ugyanígy. Ma pedig arról számoltunk be, hogy Kövér László nem támogatja a svéd tagságot, sőt, bejelentette, hogy "nem vagyunk a csicskásai senkinek".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés